Domen kom i går

Published: 03 november 2009 | Category: General | Labels: , , , , , | Short url » | 3 Comments »

För er som missade den tidigare artikeln så finns den att läsa här. Sammanfattningsvis så lämnade jag tidigare i förra veckan in min iPhone som hade en bubbla i displayen och nedan kommer fortsättningen…

Att garantin som Apple hade lämnat på ett år visste jag att den hade gått ut. Det påpekades även i det ”kostnadsförslag” jag fick från Anovo, de företag Telia anlitar för felsökning. Felbeskrivningen från Telia var enligt följande:

/Bubbla i displayen(höger sida i mitten) kund vart i kontakt med Apple, enl dem produktionsfel/Bubblan uppstod för ung 2 veckor sedan/Enl apple garantiärende

Som sagt så pratade jag med Apple innan jag lämnade in telefonen och de hade ingen iPhone-support utan hänvisade mig till Telia dock hann personen säga precis vad som angavs i felbeskrivningen ovan. Dock fick jag verken namn eller ärendenummer från Apple.

Svaret jag fick från Anovo (utan rättning av stavfel och särskrivningar):

Vi har konstaterat att Er Iphone har en skada som inte täcks av Apple’s garanti villkor (Garantitiden utgått) Kund erbjuds att köpa en utbytesmaterial. Iphone 8 GB á 2850:- inkl. Moms

Att garantin på ett år hade gått ut visste jag redan och att det skulle vara nästan lika dyrt att köpa en ny telefon som att laga den visste jag också, det var inte därför den skickades in. När jag pratade med annan personal om detta på Telia idag var de inte speciellt förvånade då enda utgången är reparation när garantitiden gått ut om inte Apple själva förlänger garantitiden vilket jag kontrollerade innan på deras hemsida. (Synd att jag inte fick veta det innan, då hade jag sluppit allt detta).

Bad Apple

Situationen känns mycket konstig och jag har även pratat med konsumentverket om detta per telefon idag. Enligt dem kan jag reklamera telefonen och då är det upp till mig att bevisa att felet (som även Anovo bekräftade) uppstod under garantitiden. Visst skulle jag kunna göra det men har verken ork eller tid till det. Alternativen jag har nu är att skrota den och då betala 350:-, reparera den för 2850:- eller att ta till baka den för 419:- som jag hoppas Telia betalar då ingen information om avgiften framgick när jag lämnade in telefonen.

Rubriken kanske borde vara ”Jag är int’ bitter”? Syftet är dock att hjälpa andra från att hamna i samma situation som jag har gjort nu. Hoppas det inte blir någon fortsättning på detta ärende och att det inte bildas fler bubblor i displayen (som det tyvärr gjort för många andra). Kommentera gärna artikeln om ni har vart eller är i liknande situationer.

*Bilden är lånad från http://www.pcguywithamac.com/index.php/2009/09/17/bad-apple/


3 comments on “Domen kom i går”

 1. 1 03 november 2009 Liljedahl » iPhone bubbla:

  […] följer… Här. Dela gärna med dig av inlägget eller […]

 2. 2 29 april 2010 Jonas:

  Jag är i exakt samma sits, men fick reda av Apple att teliabutikerna ska ha ett nummer till en Apple iPhone support i UK som har lite mer befogenheter i sådana här frågor. Läser man lite mer om detta problemet i USA så har telefonerna bytts ut utan problem direkt vilket är väldigt underligt då det ska vara samma garanti i hela världen (om jag inte minns fel).

  Jag har ivarjefall tjatat bort avgiften ifrån ormarna på Anonvo (Sveriges i särklass sämsta verkstad), men kommer forsätta min reklamation mot Apple då detta ÄR ett typiskt fabrikationsfel.

 3. 3 29 april 2010 mliljedahl:

  @Jonas: Kul att du kommenterar dock inte så kul att höra att du är i samma situation som jag. Har också läst de amerikanska artiklarna om att de defekta telefonerna har bytts ut. Skulle vara mycket intressant att veta om det är så att de har exakt samma garantier över hela världen.

  Har levt med bubblan ett tag nu och känns som den växer. Nu när du skriver så känns det ännu mer motiverat att även jag skulle gå vidare med en reklamation. Något vi kanske kunde skriva tillsammans?

Leave a comment!